24 Kasım 2015 Salı

PARÇA ETLİ LAHANA SARMASI
400 gr küçük doğranmış kuşbaşı kuzu eti 
100 gr küçük doğranmış kuzu iç yağı 
5 adet soğan 
1 yemek kaşığı tereyağı 
2 kahve fincanı ince bulgur 
1 kahve fincanı su 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı karabiber 
10 dal maydanoz 
5 dal dereotu 
5 dal nane ya da kuru nane 
1 adet lahana 
2 su bardağı etsuyu 
1 tatlı kaşığı tuz 

Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer malzemelerle birlikte harca ilave edilir ve iyice karıştırılır. 
Lahana yapraklarına ayrılarak hafif haşlanır 
Haşlanan yaprakların birkaç tanesi tencerinin dibine döşenir. 
Kaşıkla yaprağın uç kısmına iç koyularak sarılır ve tencereye dizilir. 
Üzeri tekrar yaprakla kapatılır. 
Et suyu ve tuzu eklenir. 
Sarmaların açılıp dağılmaması için üzerine bir tabak kapatılır ve kapağı da kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder