![]() |
PARÇA ETLİ LAHANA SARMASI 400 gr küçük doğranmış kuşbaşı kuzu eti 100 gr küçük doğranmış kuzu iç yağı 5 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 2 kahve fincanı ince bulgur 1 kahve fincanı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 10 dal maydanoz 5 dal dereotu 5 dal nane ya da kuru nane 1 adet lahana 2 su bardağı etsuyu 1 tatlı kaşığı tuz Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer malzemelerle birlikte harca ilave edilir ve iyice karıştırılır. Lahana yapraklarına ayrılarak hafif haşlanır Haşlanan yaprakların birkaç tanesi tencerinin dibine döşenir. Kaşıkla yaprağın uç kısmına iç koyularak sarılır ve tencereye dizilir. Üzeri tekrar yaprakla kapatılır. Et suyu ve tuzu eklenir. Sarmaların açılıp dağılmaması için üzerine bir tabak kapatılır ve kapağı da kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır. |
24 Kasım 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder